Pyöräilijän tavoitteellinen
talvivalmennus teho (FTP)- tai sykepohjaisena
6 kk

Pyöräilijän
core- ja ravintovalmennus

Liity 6 kuukauden teho- tai sykepohjaiselle valmennukselle. Lisäpalveluna voit ostaa 6 kk core- ja ravintovalmennuksen

Suuren suosion ja hyvän palautteen saanet talvi-ja kevätvalmennukset jatkavat kautena 2022-2023
Tavoitteellisen ohjelman lisäksi voit hankkia pyörälijälle suunnatun ravinto- ja core -valmennuksen.

Tavoitteellinen pyöräharjoittelu 6 kk

Tavoitteellinen pyöräilyohjelma

Tehopohjaisen ohjelman on suunnitellut Juuso Manninen. Sykepohjaisesta valmennuksesta vastaa Mitja Kylliäinen.

harjoittele kotona tai kuntosalilla harjoitusvastuksella

Saat kerran kuukaudessa vaihtuvan ohjelman, jolla kasvatat nousujohteisesti pyöräilykuntoasi talven aikana. Harjoituksista osan voi tehdä myös ulkona pyöräillen. Core- ja ravintovalmennuksella laitat myös kroppasi kuntoon.

Ohjatut yhteislenkit (Teams tai Zoom)

Kerran kuussa voit osallistua Mitja Kylliäisen etäyhteydellä toteutetuille lenkeille. Samalla saat vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin tai vinkkejä harjoitteluun. Videot jäävät myös tallenteiksi myöhemmin katsottaviksi.

TESTit

Valmennuksen alussa tehdään pyörätesti omatoimisesti kotona tai kuntosalilla. Testillä määritellään lähtötaso teho- tai sykepohjaiseen valmennukseen. Lopputesti tehdään valmennuksen päätyttyä. Lähetämme testiohjeet valmennuksen valitsemisen ja maksamisen jälkeen.

TUKI

Saat tarvittaessa valmennuksen aikana tukea mielen päällä oleviin kysymyksiin ryhmälle luodussa suljetussa Facebook-ryhmässä. Ryhmä toimii samalla myös tsemppiryhmänä. Etäyhteyslenkeillä saat vastauksia harjoitteluun liittyviin kysymyksiin.

Miksi tavoitteellista harjoittelua harjoitusvastuksella?

Oletko kokenut, että talven jälkeen keväällä ei olekaan sama pyöräilykunto, kuin se syksyllä oli? Syksyn ja talven kuukaudet on erinomainen aika nostaa kuntoa tavoittellisen harjoittelun kautta. Kevällä ensimmäiset lenkit sujuvat jo tosi lennokkaasti. Mikä on FTP-arvo? FTP (Functional Treshold Power) arvo tarkoittaa sellaista tehoa, jota pyöräilijä kykenee ylläpitämään noin 60 min ajan.

Mitä pyörävalmennus sisältää:

• 6 kuukauden tavoitteellinen valmennusohjelma FTP arvon kasvattamiseen tehoon (watit) perustuvalla tai sykepophjaisella valmennuksella.

• Viikossa on neljä harjoitusta, mutta sitä voi soveltaa myös siten, että ajaa niistä esim. vain kaksi harjoitusta omaan muuhun harjoitteluun soveltuen.

• Alku- ja lopputestit suoritetaan omatoimisesti harjoitusvastuksella tai kuntosalilla wattbike-pyörällä.

• Varsinainen harjoittelu tehdään omalla harjoitusvastuksella kotona tai kuntosalilla

• Suljetussa Facebook-ryhmässä tapahtuvan neuvonnan, jos tulee kysymyksiä harjoitusohjelman sisällöstä

• Virtuaaliset yhteislenkit
• Ohjeet FTP-testin tekemiseen

Katso video valmennukseen liittyen

Katso video

core- ja ravintovalmennus

• Suosittelemme ottamaan kumpaan tahansa valmennukseen mukaan pyöräilijälle suunnatun core- ja ravintovalmennuksen.

• Core-ohjelma keskittyy pyöräilyssä tarvittavien lihasryhmien vahvistamiseen unohtamatta tärkeitä venytyksiä. Ohjelma kehittyy progressiivisesti helpoista vaikeampiin liikkeisiin. Valmennuksen jälkeen olet varmasti valmiimpi myös coren puolesta ensi kevään ja kesän lenkeille.

• Viikottain uusi ravintovalmennusvideo

• Kaksi coreharjoitusta ja yksi kehonhuoltoharjoitus/vko. Core- ja kehonhuoltoharjoitukset vaihtuvat kuukauden välein.

• Videoiden avulla opit kehittämään ruokailutottumuksiasi terveellisestä näkökulmasta sekä tukemaan harjoittelua. Corevideot nousujohteisesti kehittävät erityisesti pyöräilijälle tärkää keskivartaloa. Ravintovalmennus antaa helpot ohjeet oikeanlaisen ravintoon urheillessasi.

Katso valmennuksen esittelyvideo ja tutustu valmenuksesta vastaavaan Maria Starastiin. Katso video core- ja ravintovalmennukseen liittyen.

Katso video

Valmentaja:

FTP-pohjainen valmennus: valmennusohjelman sisällöstä vastaa Juuso Manninen. Juuso on ammattivalmentaja ja menestynyt triathlonisti, jonka saavutuksena on mm. Tahko Ironman 2021 miesten sarjan voittaja ja hän on yös moninkertainen SM-mitalisti triathlon-kisoissa.

Sykepohjainen valmennus: valmennusohjelman sisällöstä vastaa Mitja Kylliäinen. Mitja on kymmenvuotisen triathlonuransa aikana saavuttanut kuusi ikäluokkien SM-mitalia, sekä lukuisia top5- ja top10- sijoituksia. Valmentajana Mitja on toiminut kahdeksan vuoden aikana neljässä eri triathlonseurassa ja kahdessa uimaseurassa, sekä valmentanut eri tavoin noin kolmeakymmentä kestävyysurheilijaa, aloittelijoista menestyjiin ja junnuista kokeneisiin.

Ravinto- ja corevalmennus:
Valmennusohjelman sisällöstä vastaa personal trainer, crossfit- ja ravintovalmentaja Maria Starast. Maria on hyvinvointialan yrittäjä ja edelliseltä koulutukseltaan sairaanhoitaja, joten hänellä on kattava osaaminen kokonaisvaltaiseen terveyteen liittyen. Hänen urheilutausta tulee pääosin crossfitin puolella, mutta sen ohella on tullut pari sisäsoudun joukkue SM kultaa. Valmentajana hän on toiminut vuodesta 2018 lähtien. Tärkeintä treenaamisessa on oikea tekniikka ja hyvä fiilis.

Kenelle tehopohjainen valmennus sopii?

Valmennus sopii sekä vasta-alkajille että kokeneemmille pyöräilijöille, sillä valmennusohjelma skaalautuu oman lähtötason ja testin tuloksena saatujen FTP-arvojen mukaan. FTP-valmennus vaatii mahdollisuuden tehonmittaukseen. Kurssin alussa ajetaan ensimmäinen ohjeiden mukainen omatoiminen lähtötesti. Valmennusohjelma alkaa testin tulosten mukaisesti.

Kenelle sykepohjainen-valmennus sopii?

Valmennus sopii vasta-alkajille tai kenelle tahansa sykepohjaisesta ohjelmasta kiinnostuneelle. Kurssin alussa ajetaan ensimmäinen ohjeiden mukainen omatoiminen lähtötesti. Valmennusohjelma alkaa testin tulosten mukaisesti.

Valmennuksen kesto ja FTP-testien aikataulut:

Valmennus käynnistyy oman aikataulun mukaan 1.10.2022 ja päättyy aloittamisesta riippuen. Valmennukseen voi liittyä mukaan joustavasti syksyn ja talven 2022-2023 aikana.
FTP- ja sykepohjaiset testit:
• Omatoiminen lähtötesti tehdään ohjeiden mukaisesti ennen kurssin aloittamista.
• lopputesti valmennuksen aloittamisesta riippuen.

Voinko liittyä lyhyemmälle jaksolle?

Valmennusohjelmamme tähtäävät pitkäjänteiseen kunnon kehittämiseen, mutta lyhyemmilläkin määrätietoisilla harjoituksilla voit saada jo kuntoa kohenemaan. Lyhyt valmennusjakso voi toimia myös hyvänä motivaation lähteenä pidemmälle määrätietoiselle harjoittelulle. Minimijakso lyhyemmälle valmennukset on 3 kuukautta

Kysy näistä lisää info(@)racerz.fi

Mitä 6 kk valmennus maksaa?

• Pyörävalmennus + core ja ravinto 6 kk 180 €
• Pyörävalmennus 6 kk 120 €
• Core- ja ravinto -valmennus 6 kk 80 €

Valmennuksen voi maksaa MobilePaylla, tilisiirrolla tai Eazybreak, Edenred, Smartum ja ePassi -liikuntaseteleillä

Kuinka ilmoittautuminen toimii

Klikkaa valmennusohjelman valintapainiketta

Klikkaa alla "Siirry valmennusohjelman valinta" -paniketta. Siirryt sivulle, jossa pääset valitsemaan itsellesi sopivan valmennuksen. Saat pian maksun jälkeen sähköpostiisi valintasi mukaisesti valmennukseen liittyvää ohjeistusta, valmennusohjelman sekä kutsun suljettuun Facebook-ryhmään.

Maksutavat

Voit maksaa MobilePaylla, tilisiirrolla tai Eazybreak, Edenred, Smartum ja ePassi -liikuntaseteleillä

nähdään 6 kk kurssilla

Talviharjoittelun jälkeen olet varmasti kovassa iskussa!

Osallistu valmennukseen, paikkoja on rajoitetusti

Valmennuksen tuottaa Racerz Oy yhteistyössä Juuso Mannisen, Mitja Kylliäisien ja Maria Starastin kanssa. Valmennukseen liittyviä kysymyksiä voi lähettää osoitteeseen info(@)racerz.fi.

Löydä Racerz somesta

© Racerz 2021. All rights reserved